Geen categorie

Logo

Voorjaarsvleghel

De eerste overnachting van het seizoen!

Op vrijdag 31 maart is het zover, dan begint het campingseizoen 2023 en kunt u weer komen overnachten op de Bongerd. Hebben jullie er al zin in? Wij werken met man en macht om een fijne start van het seizoen te realiseren.

Wat betreft onze projecten heeft het weer ons niet meegezeten en zijn wij nog druk doende om de daarin het nodige werk te verzetten. Niet tijdens de weekenden, maar doordeweeks in april zullen wij zeker nog aan de slag gaan om het park tip top in orde te maken. Zo wordt het nog spannend of de pumptrack al voorzien is van een asfalt laag. Dit geeft maar eens te weer aan dat we een slecht voorjaar hebben gekend. De asfalt laag kan namelijk aangebracht worden bij temperaturen boven 9 graden zonder regen en wind, deze combinatie hebben wij helaas nog niet gehad.

Ondanks het tegenvallende weer de afgelopen periode kunnen we niet anders dan zeggen dat wij er ontzettend naar uitkijken tot de gezelligheid weer losbarst!

Daarom ontvangt u via deze Voorjaarsvleghel nog enkele informatie om samen het seizoen goed van start te gaan.

Wanneer mag ik nog met de auto op het park en klussen op de locatie?

Zoals u weet kunt u tijdens de winterperiode met de auto het park op om spullen te lossen en laden en te klussen op uw locatie. In het seizoen zijn deze dagen beperkt zodat een ieder fijn en rustig kan recreëren, vandaar dat we deze dagen nog even voor u op een rijtje hebben gezet:

Met de auto op het park:

• Vrijdag 31 maart t/m donderdag 6 april

• Maandag 10 april t/m donderdag 20 april

• Maandag 8 mei t/m donderdag 11 mei

U kunt het park niet met de auto betreden gedurende de paasvakantie, meivakantie en weekenden na 21 april!

Klussen op het park:

• Vrijdag 31 maart t/m donderdag 6 april

• Maandag 10 april t/m vrijdag 21 april

• Maandag 8 mei t/m vrijdag 12 mei

Klussen gedurende de paasvakantie en meivakantie is niet toegestaan!

Water is weer aangesloten!

Sinds enkele uren is het water op uw locatie weer aangeslotenmet uitzondering van de locaties op het Paardenpark. Door het ontbreken van materialen hopen we dit maandag te kunnen realiseren. Dat betekent dat de grote schoonmaak en voorbereidingen in en aan de caravans weer kan beginnen!

Voor onze stacaravan gasten geldt dat u zelf in de waterput uw eigen hoofdkraan dient open te draaien. Let er goed op dat u enkel en alleen uw eigen hoofdkraan opent en niet per ongeluk de hoofdkraan van de buren. Per abuis de verkeerde kraan? Draai deze dan meteen weer dicht om schade bij één van uw buren te voorkomen.

De sanitairgebouwen zijn vanaf vrijdag 31 maart weer geopend. Tot die tijd kunt u voor de toiletstop bij de Parkreceptie of in het Klokhuis terecht.

Wat is er nieuw in seizoen 2023?

Net als voorgaande jaren hebben wij ook deze winter niet stil gezeten en hebben we weer veel vernieuwingen kunnen doorvoeren om jullie verblijf op de Bongerd nog aangenamer te maken.

De Stamboom is omgetoverd tot Wafelien ‘lekker zoet’, het leukste Pannenkoekenhuis van Noord-Holland. Wij kunnen niet wachten om jullie te mogen ontvangen in het zoete paradijs van Wafelien. De kinderen zullen hun ogen uitkijken en smullen van de heerlijkste pannenkoeken, wafels en desserts. Houdt onze Bongerd App in de gaten, want rond de Paasdagen opent Wafelien haar deuren!

Pumptrack en Adventure Golf op het Natuurpark

Voor extra veel FUN op ons park wordt er een pumptrackbaan gerealiseerd op het Natuurpark, als het weer mee zit nog voor het seizoen en anders vroeg aan het begin van het seizoen. Deze fietscrossbaan is volledig geasfalteerd waardoor het mogelijk is om zowel met skeelers, skateboard, stepjes als een BMX-fiets gebruik te maken van de baan. Onze Pumptrack geeft volop plezier en is ideaal voor alle leeftijdscategorieën, zo bieden wij een kidstrack voor de allerjongste en een grote pumptrack voor gemiddeld niveau. Kunnen jullie kinderen ook niet wachten om te stunten op onze te gekke pumptrackbaan?

Naast de nieuwe pumptrackbaan bevindt zich de Bongerd Adventure Golf. Een parcours met 18 holes, een unieke belevenis voor jong en oud! De adventure golf is gemaakt van kunstgras, heeft hoogte verschillen en diverse hinderissen. De banen variëren van vijf tot maar liefst vijfentwintig meter.

BMX-fietsen, BMX-stepjes, helmen en sticks voor de adventure golf zijn beschikbaar bij de Parkreceptie of vooraf te reserveren via onze Bongerd App.

Nieuwe verhuur en een wasserette

Met de komst van de 60 nieuwe verhuuraccommodaties op het Paardenpark, welke opgeleverd worden begin mei, is sanitair 3 verdwenen. In plaats van sanitair 3 is er een nieuwe wasserette geplaatst op de hoek bij de oevers van het Natuurpark. Het wassen en drogen kan in deze wasserette uitsluitend betaald worden met het Geldboompje. De verwachting is dit gebouw voor de meivakantie in gebruik zal worden genomen.

Daarnaast zijn op de eilanden ook nog eens zes prachtige Eiland Lodges geplaatst, die op verschillende hoogtes van 1 tot 2 meter op houten staanders tussen de bomen prijken. Speciaal voor gasten die kiezen voor een bijzondere overnachting en genieten van de rust, natuur en het mooie uitzicht vanaf het balkon.

Al met al dus weer fantastische belevenissen die we graag met jullie willen delen. Komen jullie ons snel weer bezoeken?!

Reminder nieuwe verblijfsvoorschriften

Alvorens we het seizoen starten, willen wij jullie nogmaals attenderen op de vernieuwde verblijfsvoorschriften die wij hebben medegedeeld in de Najaarsmailing afgelopen november. De e-step is niet langer toegestaan op het park, omdat helaas is gebleken dat een e-step en een kindercamping niet tezamen gaan. Er wordt te vaak te hard en te onvoorzichtig gereden met (bijna) ongelukken tot gevolg. Dit komt de veiligheid op het park niet ten goede.

Een andere ergernis op het park is het geluidsoverlast door te luide muziekboxen en/of microfoon. Door de toename aan hippe en steeds groter wordende muziekboxen is het nodig om de regels voor geluidsboxen aan te passen. Vanaf heden mag op uw locatie een muziek box maximaal zo groot zijn als uw onderarm. Alle muziekboxen groter dan dat mogen niet gebruikt worden. Tevens zal het gebruik van een microfoon niet toegestaan zijn.

Daarnaast geven we graag nogmaals aan dat de muziek op uw eigen locatie enkel als achtergrondmuziek mag fungeren en het volume niet zo hard mag zijn dat er 3 locaties verderop meegenoten kan worden van uw muziek. U bevindt zich op een kindercamping met vele andere gasten om u heen, denk om elkaar en houd het leuk. Bovenstaande beslissen wij niet met plezier, echter wensen wij voor iedere gast een fijne en veilige omgeving zonder geluidsoverlast. Wij hopen op uw medewerking zodat u allen kunt genieten van een heerlijk verblijf.

Tot snel bij Capfun de Bongerd!